12 de nov. de 2011

A vueltes col Senáu

Presten sentir les palabres d'Esther García, candidata al Senáu pola coalición Izquierda Xunida d'Asturies, pidiendo seriedá pa cola cámara territorial, pero pidiéndo-yla cara los propios candidatos, por mor de la dinámica de "dir al Senáu como retiru guapu".

Llamolos, concretamente, vividores, y refirióse a Tini Areces y al sobrín de Tía Nemesia, Isidro Fernández Rozada.

Pa Foro pa qué falar...

Nun artículu de la revista Atlántica XXII d'esti mes de Payares de 2011 hai un artículu que fala precisamente d'esto, del costu del Senáu, robláu pol periodista Jesús González, col títulu -sintomáticu- ¿Pa qué val un Delegáu del Gobiernu?

Conque resulta ser que ye verdá. Cuesta más al erariu estatal el sistema (que llembra a la dómina franquista) de delegaciones y  subdelegaciones del Gobiernu per toles provincies y autonomíes que'l Senáu, escoyíu col votu.

Pero claro, ehí apruz l'espíritu del nacionalismu escluyente español, centralista y señardosu del falanxismu. Non a un estáu descentralizáu que reconoza les distintes nacionalidaes (como Asturies) y sí al estáu centralista colos funcionarios puestos a deu dende Madrid (como na dómina de la funesta Provincia de Oviedo).


Asina somos nós.

Nenhum comentário:

Postar um comentário